Tips voor je thuisvakantie

4 x haakinspiratie

0
228

Inmiddels heeft zo’n beetje heel Nederland vakantie. Op sociale media zie ik dan ook allerlei leuke vakantiefoto’s verschijnen. De meeste mensen lijken dit jaar hun vakantie net wat anders vieren dan anders; ik zie heel wat ‘lekker in eigen land’, ‘staycation’ en ‘vakantie in eigen tuin’. Vorig jaar schreef ik een blog met reistips voor haken op vakantie, dus ik dacht er dit jaar een vervolg aan te geven: tips voor je thuisvakantie.

1. Maak dat ene project ein-de-lijk af

Het grote voordeel van thuisblijven is dat je niet hoeft te beslissen welke haakprojecten en -benodigdheden je met je mee wilt nemen. Je hebt al je spullen en garen tot je beschikking en je kunt overal aan werken. Daarmee wordt het dus heel makkelijk om dat ene onafgemaakte project waar je al zo lang aan werkt af te maken, dat project waarvan de voltooide versie helemaal geweldig is, maar dat om te maken meer moeite kosten dan gedacht. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zo’n project heeft liggen. Nu je vakantie hebt, heb je eindelijk tijd om je op een (of meerdere?) van deze projecten te storten.

2. Koop een vakantiepakket

De tweede tip die ik voor je heb, is: koop een vakantiehaakpakket. In zo’n pakket vind je vaak meerdere projecten, waardoor je je hele vakantie bezig kunt zijn met vrolijke, zomerse haakpatronen. In mijn blog van juni wees ik al op de beschikbaarheid van het vakantiehaakpakket bij Wolplein. Naast dit pakket zijn er ook andere pakketten beschikbaar. Zo biedt Pera & Pasha bijvoorbeeld een zomerbox in twee maten en bestaat er van de Droomdeken 4.0 een zomerse variant. Wil je liever aan de slag met gratis haakpatronen en je eigen garen, dan kan dat natuurlijk ook. Caro’s atelier biedt een leuk overzicht van 10 gratis haakpatronen voor de zomer.

3. Denk GROOT

Als je niet zo veel tijd hebt, werk je vaak aan kleinere projecten met steken die je kent. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Grote projecten blijven bij mij vaak liggen en ik begin er pas aan als ik er echt de tijd voor kan nemen. Of ik begin eraan en dan verdwijnen ze naar de stapel van tip 1. Herkenbaar? Nu je vakantie hebt, kun je echt de tijd nemen voor een groot project. Heb je dus al een tijdje iets in gedachten, dan is nu de tijd aangebroken om ermee te starten. Wat dacht je van die ene leuke deken of dat vrolijke zomerjurkje?

4. Leer iets nieuws

De laatste tip die ik voor je heb, is het leren van iets nieuws. Je hebt vakantie, dus je hebt nu genoeg tijd om een nieuwe steek of nieuwe techniek te leren. Zo zou je bijvoorbeeld het tunisch haken of het haken van kabels kunnen leren. Misschien heb je nog nooit een amigurumi gehaakt of wil je een leuke tas maken, ook daarvoor heb je nu tijd. Daag jezelf uit en leer iets nieuws. Daar kun je dan de rest van het jaar weer van genieten.

Hartelijke groet,

Kim
Studio Muis
Instagram / Facebook / Pinterest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in